2015. július 18., szombat

Felfoghatatlan Tragédia. Jules Bianchi.




A mai reggelen szörnyű hírre ébredtem. Első dolgom felkelés után a facebook végig görgetése, sokáig nem kellett ezt tennem és szembesültem azzal a szörnyű hírrel, hogy Jules Bianchi meghalt. Felfoghatatlan volt számomra.. Egyből rosszul lettem és elkezdtem szó szerint bömbölni! Jules volt az egyik kedvenc pilótám mindig szorítottam a rajtrács hátulján a Marussia F1 Team két versenyzőjének Jules Bianchinak és Max Chiltonnak! Felfoghatatlan veszteség számomra a halála, fiatal volt és tehetséges az egyik legjobb a rajtrácson, aki sajnos „csak” a Marussiába ülhetett be. Emellett a Ferrari tehetség programjában is benne volt.




Julesnak benne volt a vérében a versenyzés, mert a nagyapja Mauro Bianchi háromszoros GT világbajnok, míg a déd-nagybátyja a Le-Mansi huszonnégy órás verseny győztese. Így nem csoda, hogy tehetséges volt és meg volt az érzéke a versenyzéshez.

Jules mindössze 25 évese volt mikor itt hagyott minket. Kilenc hónappal ezelőtt a Japán Nagydíjon Suzukában balesetezett, amiben egy fejsérülést szerzett. Sokáig ápolták a Japán kórházba, mire szállítható állapotba került és haza tudták vinni a szülei Franciaországba, Nizzába. Ma éjjel háromkor jött a hír, hogy elhunyt.

Az egész Forma 1 és az autósport világa, rajongók mindenki egy emberként gyászolja Julest! Aki örökké a szívünkben fog élni.
Ayrton Senna 1994- ben bekövetkezett halála óta, nem volt ilyen halálos sérüléssel járó baleset a Forma 1 történetében!!


A hivatalos közlemény:
Gyászol az autósport. Kilenc hónappal szuzukai balesete után elhunyt Jules Bianchi francia Formula-1-es versenyző. A 25 éves pilóta haláláról a család tájékoztatta a közvéleményt.

"Mély szomorúsággal tudatjuk, hogy a nizzai kórházban, ahová az októberi balesetét követően átszállították, Jules Bianchi az elmúlt éjszaka elhunyt - áll a család közleményében. - Jules a végsőkig harcolt, mint mindig tette, de ez a küzdelem véget ért. Fájdalmunk erős és elviselhetetlen. Köszönjük a nizzai orvosi stábnak, hogy szeretettel és odaadással gondozták fiunkat, testvérünket. Ugyanilyen hálásak vagyunk Mie prefektúra általános kórházának, amely azonnali ellátásban részesítette."

"Köszönjük Jules kollégáinak, barátainak és szurkolóinak, akik az elmúlt hónapokban együttérzésükről biztosítottak minket. Ezzel erőt adtak nekünk a nehéz időszakban. Ezeket a támogató szavakat hallva és olvasva jöttünk rá, milyen sok embert érintett meg Jules tragédiája. Kérjük, tartsák tiszteletben, hogy a nyilvánosság kizárásával szeretnénk megbirkózni Jules elvesztésének gondolatával."

Bianchi a 2014. október 5-én megrendezett Japán Nagydíjon az esőben megcsúszott, és az Adrian Sutil korábban kicsúszott Sauberjét mentő traktornak ütközött. Súlyos fejsérülésekkel szállították kórházba, Japánban életmentő műtétet hajtottak végre rajta. Miután a helyi kórházban helyreállt a légzése, Nizzába szállították.


Ayrton Senna 1994-es imolai tragédiája óta a francia az első pilóta, aki F1-es versenybaleset következtében vesztette életét.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése